Jan Oostingweg 4 9463 TG Eext 0592 26 20 40 Route »

Nieuwsoverzicht

Verslag JO 17 München deel 2

De JO17-1/JO17-2 en JO17-3 hebben deelgenomen aan de Internationale Bayern Trophy 2019. Lees hier het verslag van dag 3 en 4 van deze belevenis.

Zondag 21 april.

In aller vroegte moesten we opstaan want jo17-2 moest al om 9:00 aantreden tegen SVM uit Munstergeleen. Een gelijkwaardige tegenstander waarin jo17-2 ondanks een aantal niet fit ogende spelers prima weerstand bood en zelfs na een tijdje de bovenliggende partij werd. Helaas werd er niet gescoord om vervolgens de penalty serie in te gaan. In deze loterij was de ploeg uit Munstergeleen de betere en zo verloor jo17-2 deze wedstrijd met 5-3 na strafschoppen.

Daarna moest jo17-1 spelen tegen US Settignanese. Een ploeg met Italiaans temperament. Wat over het hele toernooi opviel dat het Italiaans temperament vaak niet overeen kwam met het Nederlands voetbal. Zuigen, schwalbes en een hoop theater is wat deze ploegen lieten zien. We hebben een aantal wedstrijden gezien met een hoop spektakel. En dit was helaas niet positief. 

Terug naar onze wedstrijd. De Italianen maakten 1-0 en waren vrij rustig tegen ons. Wel trapten in een onvervalst theaterspel waarin een schitterende duik ( salto binnenwaarts met dubbel schroef ) beloond werd met een strafschop. Gevolg een 2-0 verlies en spelen om plaats 11 en 12. Of beter genoemd plaats 3 en 4 in het middentoernooi. 

Toen begon het lange wachten, het hele lange wachten….. De tegenstander van jo17-2 bleek zich teruggetrokken te hebben en dus eindigde  jo17-2 op de 23e plaats. Hendrik heeft zijn doelstelling behaalt. Namelijk niet laatste worden. Missie geslaagd dus.

Jo17-1 mocht de ring in met de Italiaans ploeg ASD Barca Reno. Deze ploeg had het gepresteerd om werkelijk met iedereen die zich op alle sportparken bevond ruzie te zoeken. Gevolg was dus een enorme support voor jo17-1 langs de zijlijn van de rest van de aanwezige ploegen.

Opgehitst door het publiek ging jo17-1 vol de strijd in met deze ploeg. De Italianen konden niet omgaan met de werklust en gingen steeds slechter spelen. Jo17-1 rook kansen. Bram schoot de bal via de binnenkant van de kruising weer uit de goal. Het publiek begon steeds meer achter Gieten te staan en keerde zich steeds meer tegen de Italianen. De wedstrijd leek op strafschoppen af te gaan maar via een goede combinatie werd Kyan vrij gezet voor de keeper. Beheerst werd de 1-0 gemaakt en sportpark Ismaning in München ontplofte. Vreugde alom in het Gieten kamp en grote teleurstelling in het Italiaanse kamp. Een 3e plaats in het middentoernooi en een mooie beker kon mee naar Gieten.

Daarna helaas lang wachten op de bus. Doordat onze reispartner Be Quick nog op een ander sportpark speelde waren we helaas pas om 19:00 uur in het hotel. Toch hebben de spelers het onder elkaar gezellig gemaakt en maakte het mooie weer een hoop goed. De planning had echter wel wat beter gekund vanuit de organisatie. 

‘S avonds het gebruikelijke ritueel. De plaatselijke Mac werd weer leeg gekocht. De eigenaar van de biertuin was weer heel wijs met ons en zelf complimenten van het hotel gekregen vanwege ons gedrag. Edwin en Gijs van C waren jarig en zijn uitgebreid gefeliciteerd en en 1:30 uur hadden we iedereen vlak liggen en konden we zelf gaan slapen. Nadeel was dat die … Italianen wel heel veel lawaai op de gangen hadden. 

Maandag 22 april.

De bus zou er om 8:45 uur zijn dus om 8:00 uur kamerinspectie van de begeleiding. Complimenten naar de jongens en 2 meiden. De kamers waren keurig opgeruimd en volgens afspraak stond iedereen ook op tijd klaar. Ten tijde van het schrijven van dit verslag rijden boven Nürnberg en hopen we tussen 19:00 en 20:00 uur terug te zijn in Gieten. 

We kijken terug op een geslaagd weekend. Afspraken zijn nagekomen en met beperkte regels heeft iedereen laten zien dat je het heel gezellig met elkaar kunt hebben. Complimenten naar de spelers dus.

We laten de training deze week voor wat het is en starten maandag 29 april weer met de training voor jo17-1 en dinsdag 30 april weer voor jo17-2 en jo17-3.

Iedereen bedankt voor het mogelijk maken van deze reis. De jongens en meiden zijn weer een ervaring rijker!!

Verslag JO17 München

De spelers van jo17 zijn afgereisd naar München. Hierbij de eerste belevenissen van de eerste twee dagen

Vrijdag 19 april

Om 4:30 uur staat de bus van Veenstra reizen klaar om ons naar München te brengen. Met 35 spelers en 9 begeleiders hopen we dit weekend tot een succes te maken. Een lange busreis staat voor de boeg. Met een hoop lawaai vertrok de bus uit Gieten. Het lawaai was snel geminderd en de eerste 2 uur was het rustig in de bus. Velen van ons probeerden te slapen, echter door optredens van Jannes en Mooi Wark werd dit voor sommigen verstoord. Hendrik Kolthof had een kussentje gekocht bij de action voor € 0,79. Hierdoor lag de stoel net iets beter dan de andere stoelen. Edwin Venema had hetzelfde kussentje ook gekocht. Dit kussentje lag minder en werd gedurende de reis onderwerp van gesprek. Waar Hendrik zijn kussentje aan de prijs kwaliteit norm voldeed was het kussentje van Edwin een zware teleurstelling. U snapt het al denk ik, maar de kussentjes van Edwin en Hendrik waren exact gelijk, echter heeft Edwin deze bij de ANWB winkel gekocht. Dit kussentje was een factor 10 duurder dan de kussentjes bij de action. Gedurende de reis kreeg Edwin na aandringen van Hendrik in de gaten dat hij gewoon opgelicht was. Een geluk was dat we hoe zuidelijker we waren hoe duurder de kussentjes werden. Wat een hilariteit voor € 0,79.

Na een paar kleine files kwamen we rond 16:45 uur bij de Allianz Arena aan. Snel de groep in tweeen gesplitst en het stadion in. Deze ervaring hebben we al te pakken en dit pakken ze niet meer van ons af. De fanshop werd door sommigen leeg gekocht om vervolgens in te checken in het hotel. Na een tegenvallende maaltijd waarin totale chaos samenkwam met een slechte keuken besloot een grote meerderheid om de kwaliteit van de plaatselijke Mc Donalds te testen. Rob Geus zou hebben gezegd: “ hier word ik niet vrolijk van”. De hotelbar werd uitgetest en sommige spelers hebben nog elders wat gedronken. Op tijd werd het bed opgezocht want er moest gepresteerd worden.

Zaterdag 20 april.

Zoals verwacht was het ontbijt niet veel anders dan het diner. Totale chaos in het restaurant omdat alle ploegen zich om 9 uur moesten melden op de sportparken. Aangekomen op het sportpark meegelopen in de openingceremonie. Maar direct merkten we dat er iets vreemds aan de hand was. De spelers om ons heen waren wel erg klein. Net doen alsof we gek waren en gewoon meelopen. Totdat we er achter kwamen dat we op een geheel verkeerd sportpark waren afgezet. Snel weer de bus in en naar het juiste sportpark. Keurig op tijd aangekomen en de jo17-1 mocht direct aantreden tegen USO Besons uit hartje Parijs. Hierover kunnen erg kort zijn. Een 2-0 nederlaag welke meer dan terecht was. Van het kastje naar de muur getikt en nog wat van deze clichés kwamen langs. Gewoon veel beter en je meerdere erkennen. Direct daarna mocht Jo17-2 aantreden tegen US Settignanese uit Italië. Jo17-2 weerde zich kranig maar was duidelijk de mindere. Een 4-0 nederlaag was het gevolg. Daarna begon het lange wachten op de tweede wedstrijd. Jo17-1 moest 3,5 en jo17-2 2,5 uur wachten op de volgende wedstrijd. Gelukkig was het erg zonnig en 24 graden. De geur van zonnebrandolie, braadworsten en hamburgers overheerste dan ook. 

Jo17-2 mocht aantreden tegen Rigtersbleek. Een hoofdklasser uit district oost. Ook deze ploeg was een maatje te groot voor jo17-2. Ondanks een tomeloze inzet werd er met 6-0 verloren. Daarna mocht jo17-1 tegen ASD Gattico uit Italië zijn tweede wedstrijd spelen. Een wedstrijd met veel kansen voor jo17-1 maar geen goals. Met hangen en wurgen werd door onze tegenstander een 0-0 op het scorebord gezet. Men deed er alles aan om het op strafschoppen aan te laten komen. Echter was men niet bekend met ons geheime wapen. In een hoekje werd Gijs Hollander klaargestoomd voor de penaltyreeks. Zoals van Gaal ooit deed op het WK deden wij dit nu ook. De tegenstander was duidelijk van slag en Gijs stopte 3 van de 5 penalty’s. Voor mensen die dit niet geloven, er zijn beelden van gemaakt. Jo17-1 pakt zo de tweede plaats in de poule. 

In de volgende ronde stond jo17-1 klaar op het veld, echter was de tegenstander klaar met spelen. Het zou de thuis spelende ploeg zijn maar deze ploeg beschikte niet meer over genoeg spelers. Een 3-0 overwinning dus. Met een makkie naar de volgende ronde. Jo17-2 lootte weer ongelukkig en kwam 4e divisie ploeg Bé Quick Jo17-2 tegen. Deze wedstrijd weer veel strijd maar gewoon een betere tegenstander. Een 5-0 nederlaag was niet te voorkomen, hoewel er kansjes waren om toch nog eentje te maken. 

Terug met de bus naar het hotel waar iedereen de lamp wel even uit had. Het was warm vandaag en veel spelers zochten een verfrissende douche. Het diner was deze keer wel goed. Maar met een Mac in de buurt kan er een 5 sterren keuken zijn. De Mac is zekerheid van wat je krijgt. Dus veel spelers zochten wederom de Mac op en daarna wat drinken bij de overburen. De biertuin is tenslotte vlakbij. 

Morgen het vervolg van het toernooi. Morgenavond leest u meer……

We danken hierbij alvast de besturen van vv Eext en vv Gieten voor hun bijdrage aan het toernooi. Jan Abbas van de Jumbo bedankt voor het verzorgen van het ontbijt. Ook de supportersvereniging en Venema Communicatie bedankt voor de bijdrage. We hebben dankzij jullie tot nu toe een geweldig weekend!!!

privacy wetgeving

In verband met de invoering van de nieuwe privacy wetgeving (AVG)  en de aanpassingen die dit vraagt binnen de vereniging, zijn de foto’s voorlopig niet meer op te vragen via de website.

Eext 3 zoekt nieuwe spelers

Ben jij sportief / iets minder sportief maar wil je wel voetballen dan zijn we op zoek naar jou.

Wij zijn een team van 30+ en op de zondag morgen trappen wij graag een balletje in team verband.

Wij zijn een sportief team die de derde helft even nazit in de kantine / kroeg, Lijkt je dit wat bel met ons of kom langs op de training donderdag avond van 20.30 tot 21.45 uur .

Bernard Stanneveld : 0634716946

Henry Bruggink : 0610077701

Grensrechters gezocht!

Het eerste elftal van Eext is op zoek naar grensrechters. Lijkt het je leuk om in onze pool van een aantal grensrechters mee te draaien geef je dan op!! We maken een verdeling zodat je om de paar weken hoeft te vlaggen. Door afzeggen komen we helaas te kort.  Reacties mogen naar secretariaatvveext@gmail.com

Eext Vr1 zoekt nieuwe speelsters

De vrouwen van VV Eext zijn op zoek naar nieuwe speelsters.

 Heb je zin en lijkt het je leuk om te voetballen in een super gezellig en sportief vrouwen elftal?

Kom dan een kijkje nemen!

Er wordt getraind op dinsdag  en donderdag avond van 18:45  tot 19:45 uur

                                                             

                                                                                                    

Wil jij graag voetballen?

Lijkt voetballen jou erg leuk? Kom dan vrijblijvend (max. 3x) mee trainen met VV Eext. Wil je na deze ‘proef’ training vaker trainen en een wedstrijd spelen vul dan samen met papa of mama het inschrijfformulier in. Wil je graag ‘proef’ trainen en wil je meer weten over hoe dit gaat? Vraag dan je papa of mama, om jouw naam en geboortedatum en telefoonnummer door te mailen aan: jeugdvveext@hotmail.com Dan nemen wij contact op. Meer informatie en het inschrijfformulier kun je vinden rechts onder aan deze pagina.

Agenda

augustus 2019
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
29 juli 2019 30 juli 2019 31 juli 2019 1 augustus 2019 2 augustus 2019 3 augustus 2019 4 augustus 2019
5 augustus 2019 6 augustus 2019 7 augustus 2019 8 augustus 2019 9 augustus 2019 10 augustus 2019 11 augustus 2019
12 augustus 2019 13 augustus 2019 14 augustus 2019 15 augustus 2019 16 augustus 2019 17 augustus 2019 18 augustus 2019
19 augustus 2019 20 augustus 2019 21 augustus 2019 22 augustus 2019 23 augustus 2019 24 augustus 2019 25 augustus 2019
26 augustus 2019 27 augustus 2019 28 augustus 2019 29 augustus 2019 30 augustus 2019 31 augustus 2019 1 september 2019

Facebook

3 weken geleden

V.V. Eext

Ter info! De velden bij VV Eext zijn tot 20 augustus gesloten... Het is niet toegestaan om er tot die tijd gebruik van te maken. ... Meer tonenVerbergen

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

V.V. Eext

07 SEPTEMBER " DE AFTRAP"

Noteer alvast in de agenda's: Zaterdag 07 september! 🎉🎉 We organiseren dan namelijk "de aftrap". Een familie middag/avond voor IEDEREEN, met leuke activiteiten voor zowel de jeugd als de senioren. Aanvang v.a. 14.30 uur.

Ook hebben we nog wat uitdagingen voor het komende seizoen.😬 1 daarvan is het draaiende houden van onze kantine. Als hier geen vrijwillige aanmeldingen voor komen, zijn wij genoodzaakt om andere regelingen hiervoor te treffen..😓

Voor het draaien van een kantinedienst moet je 1 x in de 5 weken beschikbaar zijn. Dus dat valt reuze mee. Bovendien is het hartstikke gezellig. Opgeven kan bij 1 van de bestuursleden.

We wensen jullie allemaal een hele fijne zomer toe en zien jullie graag terug in het volgende voetbal seizoen. ⚽️⚽️

Het bestuur.
... Meer tonenVerbergen

Bekijk op Facebook