ST Gieten/Eext JO15-2 – ST Gieten/Eext JO15-3

ST Gieten/Eext JO15-3 – ST Gieten/Eext JO15-3
Na maanden zonder enige wedstrijd te hebben hebben gevoetbald vanwege COVID 19 stond er eindelijk een oefenwedstrijd tegen ST Gieten/Eext JO15-2 op de kalender. 22 augustus 2020 mag dan ook als memorabele dag voor ST Gieten/Eext JO15-3 de geschiedenisboeken van VV Eext in om diverse redenen. Uiteraard betrof het een oefenwedstrijd in opmaat naar het seizoen 2020 – 2021. Daarnaast dus lang niet gevoetbald in wedstrijdverband, de eerste keer als samenwerkingsteam en tenslotte de uitslag.
Vanaf de aftrap had  ST Gieten/Eext JO15-3 het betere van het spel. Na twee keer de lat en ook nog eens de paal te hebben geraakt, wisten we ons zelf na 15 minuten te belonen. Helaas duurde de voorsprong maar 5 minuten,  ST Gieten/Eext JO15-2 kwam 1x voor ons doel, we stonden erbij en keken er naar, 1–1. Geheel terecht gingen we met een voorsprong van 2-1 de rust in.
Ook de tweede helft waren we in alle opzichten beter dan de tegenstander. Combinerend voetballen, het spel van links naar rechts verplaatsen, duels winnen, compact zonder balbezit en ruimte met balbezit. Door de gretigheid verspeelden we veel energie waardoor we vermoeid raakten en daardoor wat scherpte misten.  ST Gieten/Eext JO15-2 bleef gelukkig voetballen en kwamen in de tweede helft een drietal keren goed door. Na 2x 35 minuten voetballen was de eindstand geheel terecht 5-2 in het voordeel van  ST Gieten/Eext JO15-3.