Verslag JO 17 München deel 2

De JO17-1/JO17-2 en JO17-3 hebben deelgenomen aan de Internationale Bayern Trophy 2019. Lees hier het verslag van dag 3 en 4 van deze belevenis.

Zondag 21 april.

In aller vroegte moesten we opstaan want jo17-2 moest al om 9:00 aantreden tegen SVM uit Munstergeleen. Een gelijkwaardige tegenstander waarin jo17-2 ondanks een aantal niet fit ogende spelers prima weerstand bood en zelfs na een tijdje de bovenliggende partij werd. Helaas werd er niet gescoord om vervolgens de penalty serie in te gaan. In deze loterij was de ploeg uit Munstergeleen de betere en zo verloor jo17-2 deze wedstrijd met 5-3 na strafschoppen.

Daarna moest jo17-1 spelen tegen US Settignanese. Een ploeg met Italiaans temperament. Wat over het hele toernooi opviel dat het Italiaans temperament vaak niet overeen kwam met het Nederlands voetbal. Zuigen, schwalbes en een hoop theater is wat deze ploegen lieten zien. We hebben een aantal wedstrijden gezien met een hoop spektakel. En dit was helaas niet positief. 

Terug naar onze wedstrijd. De Italianen maakten 1-0 en waren vrij rustig tegen ons. Wel trapten in een onvervalst theaterspel waarin een schitterende duik ( salto binnenwaarts met dubbel schroef ) beloond werd met een strafschop. Gevolg een 2-0 verlies en spelen om plaats 11 en 12. Of beter genoemd plaats 3 en 4 in het middentoernooi. 

Toen begon het lange wachten, het hele lange wachten….. De tegenstander van jo17-2 bleek zich teruggetrokken te hebben en dus eindigde  jo17-2 op de 23e plaats. Hendrik heeft zijn doelstelling behaalt. Namelijk niet laatste worden. Missie geslaagd dus.

Jo17-1 mocht de ring in met de Italiaans ploeg ASD Barca Reno. Deze ploeg had het gepresteerd om werkelijk met iedereen die zich op alle sportparken bevond ruzie te zoeken. Gevolg was dus een enorme support voor jo17-1 langs de zijlijn van de rest van de aanwezige ploegen.

Opgehitst door het publiek ging jo17-1 vol de strijd in met deze ploeg. De Italianen konden niet omgaan met de werklust en gingen steeds slechter spelen. Jo17-1 rook kansen. Bram schoot de bal via de binnenkant van de kruising weer uit de goal. Het publiek begon steeds meer achter Gieten te staan en keerde zich steeds meer tegen de Italianen. De wedstrijd leek op strafschoppen af te gaan maar via een goede combinatie werd Kyan vrij gezet voor de keeper. Beheerst werd de 1-0 gemaakt en sportpark Ismaning in München ontplofte. Vreugde alom in het Gieten kamp en grote teleurstelling in het Italiaanse kamp. Een 3e plaats in het middentoernooi en een mooie beker kon mee naar Gieten.

Daarna helaas lang wachten op de bus. Doordat onze reispartner Be Quick nog op een ander sportpark speelde waren we helaas pas om 19:00 uur in het hotel. Toch hebben de spelers het onder elkaar gezellig gemaakt en maakte het mooie weer een hoop goed. De planning had echter wel wat beter gekund vanuit de organisatie. 

‘S avonds het gebruikelijke ritueel. De plaatselijke Mac werd weer leeg gekocht. De eigenaar van de biertuin was weer heel wijs met ons en zelf complimenten van het hotel gekregen vanwege ons gedrag. Edwin en Gijs van C waren jarig en zijn uitgebreid gefeliciteerd en en 1:30 uur hadden we iedereen vlak liggen en konden we zelf gaan slapen. Nadeel was dat die … Italianen wel heel veel lawaai op de gangen hadden. 

Maandag 22 april.

De bus zou er om 8:45 uur zijn dus om 8:00 uur kamerinspectie van de begeleiding. Complimenten naar de jongens en 2 meiden. De kamers waren keurig opgeruimd en volgens afspraak stond iedereen ook op tijd klaar. Ten tijde van het schrijven van dit verslag rijden boven Nürnberg en hopen we tussen 19:00 en 20:00 uur terug te zijn in Gieten. 

We kijken terug op een geslaagd weekend. Afspraken zijn nagekomen en met beperkte regels heeft iedereen laten zien dat je het heel gezellig met elkaar kunt hebben. Complimenten naar de spelers dus.

We laten de training deze week voor wat het is en starten maandag 29 april weer met de training voor jo17-1 en dinsdag 30 april weer voor jo17-2 en jo17-3.

Iedereen bedankt voor het mogelijk maken van deze reis. De jongens en meiden zijn weer een ervaring rijker!!