Verslag JO17 München

De spelers van jo17 zijn afgereisd naar München. Hierbij de eerste belevenissen van de eerste twee dagen

Vrijdag 19 april

Om 4:30 uur staat de bus van Veenstra reizen klaar om ons naar München te brengen. Met 35 spelers en 9 begeleiders hopen we dit weekend tot een succes te maken. Een lange busreis staat voor de boeg. Met een hoop lawaai vertrok de bus uit Gieten. Het lawaai was snel geminderd en de eerste 2 uur was het rustig in de bus. Velen van ons probeerden te slapen, echter door optredens van Jannes en Mooi Wark werd dit voor sommigen verstoord. Hendrik Kolthof had een kussentje gekocht bij de action voor € 0,79. Hierdoor lag de stoel net iets beter dan de andere stoelen. Edwin Venema had hetzelfde kussentje ook gekocht. Dit kussentje lag minder en werd gedurende de reis onderwerp van gesprek. Waar Hendrik zijn kussentje aan de prijs kwaliteit norm voldeed was het kussentje van Edwin een zware teleurstelling. U snapt het al denk ik, maar de kussentjes van Edwin en Hendrik waren exact gelijk, echter heeft Edwin deze bij de ANWB winkel gekocht. Dit kussentje was een factor 10 duurder dan de kussentjes bij de action. Gedurende de reis kreeg Edwin na aandringen van Hendrik in de gaten dat hij gewoon opgelicht was. Een geluk was dat we hoe zuidelijker we waren hoe duurder de kussentjes werden. Wat een hilariteit voor € 0,79.

Na een paar kleine files kwamen we rond 16:45 uur bij de Allianz Arena aan. Snel de groep in tweeen gesplitst en het stadion in. Deze ervaring hebben we al te pakken en dit pakken ze niet meer van ons af. De fanshop werd door sommigen leeg gekocht om vervolgens in te checken in het hotel. Na een tegenvallende maaltijd waarin totale chaos samenkwam met een slechte keuken besloot een grote meerderheid om de kwaliteit van de plaatselijke Mc Donalds te testen. Rob Geus zou hebben gezegd: “ hier word ik niet vrolijk van”. De hotelbar werd uitgetest en sommige spelers hebben nog elders wat gedronken. Op tijd werd het bed opgezocht want er moest gepresteerd worden.

Zaterdag 20 april.

Zoals verwacht was het ontbijt niet veel anders dan het diner. Totale chaos in het restaurant omdat alle ploegen zich om 9 uur moesten melden op de sportparken. Aangekomen op het sportpark meegelopen in de openingceremonie. Maar direct merkten we dat er iets vreemds aan de hand was. De spelers om ons heen waren wel erg klein. Net doen alsof we gek waren en gewoon meelopen. Totdat we er achter kwamen dat we op een geheel verkeerd sportpark waren afgezet. Snel weer de bus in en naar het juiste sportpark. Keurig op tijd aangekomen en de jo17-1 mocht direct aantreden tegen USO Besons uit hartje Parijs. Hierover kunnen erg kort zijn. Een 2-0 nederlaag welke meer dan terecht was. Van het kastje naar de muur getikt en nog wat van deze clichés kwamen langs. Gewoon veel beter en je meerdere erkennen. Direct daarna mocht Jo17-2 aantreden tegen US Settignanese uit Italië. Jo17-2 weerde zich kranig maar was duidelijk de mindere. Een 4-0 nederlaag was het gevolg. Daarna begon het lange wachten op de tweede wedstrijd. Jo17-1 moest 3,5 en jo17-2 2,5 uur wachten op de volgende wedstrijd. Gelukkig was het erg zonnig en 24 graden. De geur van zonnebrandolie, braadworsten en hamburgers overheerste dan ook. 

Jo17-2 mocht aantreden tegen Rigtersbleek. Een hoofdklasser uit district oost. Ook deze ploeg was een maatje te groot voor jo17-2. Ondanks een tomeloze inzet werd er met 6-0 verloren. Daarna mocht jo17-1 tegen ASD Gattico uit Italië zijn tweede wedstrijd spelen. Een wedstrijd met veel kansen voor jo17-1 maar geen goals. Met hangen en wurgen werd door onze tegenstander een 0-0 op het scorebord gezet. Men deed er alles aan om het op strafschoppen aan te laten komen. Echter was men niet bekend met ons geheime wapen. In een hoekje werd Gijs Hollander klaargestoomd voor de penaltyreeks. Zoals van Gaal ooit deed op het WK deden wij dit nu ook. De tegenstander was duidelijk van slag en Gijs stopte 3 van de 5 penalty’s. Voor mensen die dit niet geloven, er zijn beelden van gemaakt. Jo17-1 pakt zo de tweede plaats in de poule. 

In de volgende ronde stond jo17-1 klaar op het veld, echter was de tegenstander klaar met spelen. Het zou de thuis spelende ploeg zijn maar deze ploeg beschikte niet meer over genoeg spelers. Een 3-0 overwinning dus. Met een makkie naar de volgende ronde. Jo17-2 lootte weer ongelukkig en kwam 4e divisie ploeg Bé Quick Jo17-2 tegen. Deze wedstrijd weer veel strijd maar gewoon een betere tegenstander. Een 5-0 nederlaag was niet te voorkomen, hoewel er kansjes waren om toch nog eentje te maken. 

Terug met de bus naar het hotel waar iedereen de lamp wel even uit had. Het was warm vandaag en veel spelers zochten een verfrissende douche. Het diner was deze keer wel goed. Maar met een Mac in de buurt kan er een 5 sterren keuken zijn. De Mac is zekerheid van wat je krijgt. Dus veel spelers zochten wederom de Mac op en daarna wat drinken bij de overburen. De biertuin is tenslotte vlakbij. 

Morgen het vervolg van het toernooi. Morgenavond leest u meer……

We danken hierbij alvast de besturen van vv Eext en vv Gieten voor hun bijdrage aan het toernooi. Jan Abbas van de Jumbo bedankt voor het verzorgen van het ontbijt. Ook de supportersvereniging en Venema Communicatie bedankt voor de bijdrage. We hebben dankzij jullie tot nu toe een geweldig weekend!!!